Losse thee bewaren en opbergen

Losse thee heeft een lange houdbaarheidsdatum. Losse thee bederft niet snel maar kan wel na enige tijd langzaam hun smaak en aroma's verliezen. Dit is natuurlijk zonde. Hoe kan je dan het beste losse thee bewaren? Door de thee op de juiste manier op te bergen blijft de smaak en aroma's namelijk veel langer houdbaar. In deze blog geven we je graag een aantal tips om losse thee te bewaren en op te bergen, zodat jij zo lang mogelijk kunt genieten van je favoriete losse thee. 

 

Eigenschappen van een goed theeblik

Ben je op zoek naar een theeblik? Dan je wil natuurlijk theeblikken aankopen waarvan de kwaliteit goed is. In de theeblikken uit ons assortiment kan je losse thee op de juiste manier bewaren zodat de geur en smaak in stand behouden blijven. Veel theedrinkers beseffen zich namelijk niet dat een kwalitatief goed theeblik een aantal belangrijke eigenschappen moet hebben voordat hij voldoet aan de eisen van een theeblik. Een goed afsluitbaar theeblik is dan ook het beste manier om losse thee lang te bewaren en in op te bergen. Door je favoriete losse thee in een theeblik te bewaren blijft de thee lang goed en hierdoor kan iedereen lange genieten van een kopje thee. 

 

Houdbaarheid losse thee

Losse thee bederft in principe niet, het is wel zo dat het langzaam smaak en aroma verliest. Er zijn een aantal zeer belangrijke factoren die een verschil maken voor de houdbaarheid van losse thee.

Vocht 
Een echte boosdoener voor de kwaliteit van losse thee is vocht. Losse thee is net een spons en vocht bij losse thee zorgt voor veel problemen. Losse thee heeft namelijk de eigenschap snel vocht te absorberen. Bewaar daarom losse thee in een theeblik die goed afsluit en bewaar het theeblik op een droge plek. 

Licht
Als de losse thee wordt blootgesteld aan licht dan gaat de kwaliteit van je losse thee hard achteruit. Wanneer je losse thee wilt bewaren en opbergen kan dit het beste in een goed afsluitbare theeblik of nog beter een theeblik met een extra binnendeksel. Een glazen voorraadpot is in principe ook prima, wel is het zeer belangrijk deze altijd op een donkere plek staat. 

Warmte
Warmte zorgt voor kwaliteitsverlies van losse thee. Vermijd daarom altijd plaatsen met veel zonlicht, dit zorgt er voor dat de kwaliteit van losse thee snel afneemt. Zorg er dus voor dat je losse thee in een goed theeblik op een koele plek bewaard. 

Geur

 

© 2020 - 2024 Blikkenenzo | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel